недеља, 21. децембар 2014.

SRPSKA AKADEMIJA NAUKA I UMETNOSTI I INTELEKTUALCI



SRPSKA AKADEMIJA NAUKA I UMETNOSTI SE NIJE OGLASILA OKO KOSOVA I METOHIJE, OKO RATKA MLADIĆA I RADOVANA KARADŽIĆA, 
OKO EKONOMSKE KRIZE I KAKO IZ NJE IZAĆI, 
OKO PRISTUPANJA EU ili EAU, 
oko NATO pakta, 
oko PLJAČKANJA SRBIJE, 
oko POKRETANJA PROIZVODNJE, 
oko INFRASTRUKTURE, 
oko PRAVOSUĐA U ŠIREM SMISLU TE REČI kao ključnom problemu SRBIJE, .... 

ALI SU SE ZATO BILI JAVILI DA TRAŽE UKIDANJE FARME.
A ZNATE LI ZAŠTO, ZATO ŠTO JE GLEDAJU I UOČILI SU DA IM JE TO VELIKA KONKURENCIJA.


I SANU i FARMA spadaju u istu INTELEKTUALNU VREDNOST, i jedni i drugi su BEZVREDNI U POTPUNOSTI, tj 0 protiv 0, dobije se 00 ili prevedeno na gomili WC.

 „Intelektualci“ su u SRBIJI uvek bili jeftina ROBA, uvek su gledali svoju zadnjicu i interes i NIKADA interes naroda. NIKADA se oni nisu izborili nizašta, a uvek su se pojavljivali na kraju PRIČE kao konjica u američkim filmovima. 

SAMO SU SE RETKI INTELEKTUALCI uključivali u borbu za bolji život, promene i život dostojan ČOVEKA. 

Nikada se nisu oglasili, nikada se nisu ujedinili, NIKADA kada je TREBALO. 
A u stvari VRLO MALO PRAVIH INTELEKTUALACA IMA poput Vasilija Krestića, Emira Kusturice, Smilje Avramov, .... 

Intelektualac je onaj koji ono što ne zna ZNA KO ZNA ili zna gde se odgovor nalazi. A enciklopedije su NEŠTO DRUGO.

Intelektualca prvo krase MORALNE VREDNOSTI, jer bez moralnih vrednost se ne može biti intelektualac, kao što se ne može biti intelektualac ako niste RODOLJUB.
Srbiji je na prvom mestu POtREBAN oporavak i rejabilitacija i stavljanje u PRVI PLAN moralnih vrednosti svakog građanina,a PRIMER moraju da daju intelektualci.

2 коментара:

  1. O SANU najbolje i najviše govore oni sami i njihova dela..Podsećanja radi, skiva se informacija: ko je, zašto i na osnovu kojih kriterijuma , PREDLOŽIO predsednika Srbije za patrona Evropske akademije nauka i umetnosti / EANU/, koju dužnost će obavljati u naredne 4 godine? EANU broji oko 1.500 vrhunskih naučnika, nobelovaca, umetnika, pa je pitanje kako i zašto se predsednik Srbije "našao" medju elitom i kojim zaslugama?!
    Posebno pojašnjenje da se radi o kvaziintelektualnoj eliti dao je i Matija Bećković kada je "objasnio" da je sasvim realno stanje stvari da u SANU ima više od 90% muškaraca, da to nikoga ne treba da čudi, jer su prosto za neke stvari muškarci nadareniji i sposobniji..a da se u SANU ne ulazi preko veze, već moraju da budu ispunjeni kriterijumi.. Ova izjava usledila je par meseci nakon predloga i izbora predsednika Srbije, a da pritom niko nije ni pokušao da objasni KOJI SU TO KRITERIJUMI? Da se radi o predrasudama u pogledu ženskih sposobnosti i kvaliteta, više je nego očigledno, što dodatno opravdava naziv KVAZIINTELEKTUALNA ELITA.

    ОдговориИзбриши
  2. To je u stvari partijsko prijateljska tzv intelektualna elita sa nekoliko IZUZETAKA. Svuda gde ne postoje KRITERIJUMI jasno je šta odlučuje.

    ОдговориИзбриши