субота, 20. децембар 2014.

MMF, LAŽI i video trake, pardon SRBIJA

MMF I SRBIJA

MMF je SMRT za SRBIJU, MMF mere su pucanj u GLAVU I SRCE NARODA I DRŽAVE.
Malo da pojasnimo ovima iz VLADE ali i narodu da shvati OVU POLITIKU ŠTEDNJE koju promoviše vlada Srbije pod patronatom MMF.


Po nalogu MMF PROTIV ZAKONITO su umanjene PENZIJE, a da država nije počistila sa spiska skoro 200.000 LAŽNIH PENZIONERA, mnogi i bez dana radnog staža. Umanjene su plate STUBOVIMA SVAKE DRŽAVE, a to su pre svega LEKARI, PROFESORI, SUDSTVO I TUŽILAŠTVO, POLICIJA I VOJSKA. Ali su zato uvećali broj agencija i njihove plate koje daleko prevazilaze UMANJENJE penzija i plata.

Pošto im je to bilo malo, onda je dogoovreno i da KURS DINARA ode 10% i vidimo da su bili veoma efikasni u kratkom roku skoro da su ispunili PLAN.
To je zavlačenje u džep ljudima celih 20%.

TO JE POTPUNO NAKARADNA POLITIKA I VEOMA PROSTO I JASNO ĆEMO TO OBRAZLOŽITI I REĆI ŠTA MORA DA SE URADI.
Ako nemate novca dovoljno, vi smanjite neke vaše prohteve i to se zove štednja, štedite jer nemate dovoljno za NORMALNO.


ALI AKO NEMATE DOVOLJNO ZA NORMALNO I ČAK ELEMENTARNO nego zbog toga dižete kredite VAMA NI JEDNA ŠTEDNJA NE MOŽE POMOĆI. A TO UPRAVO SRBIJA RADI, PODIŽE KREDITE DA BI ISPLATILA PLATE U JAVNOM SEKTORU.

VAMA TADA SAMO MOŽE POMOĆI DA DOBIJETE KREDIT I DA SA TIM KREDITOM POKRENETE POSAO I DA SA PROIZVODNJOM POVEĆAVATE POTROŠNJU, SA POVEĆANJEM POTROŠNJE STVARA SE LANAC i SVIMA RASTE STANDARD.
U PRAZNOJ ŠERPI NEMA MESTA DA SE OBLIŽE BILO KO, MA KOLIKO JAKO PRITISKAO PRSTOM PO UNUTRAŠNJOSTI ŠERPE.


TO SE ZOVE DRŽAVNI INTERVENCIONIZAM I JEDINO ON POMAŽE U DOBA VELIKIH KRIZA I TU NEMA VELIKE MUDROSTI I FILOZOFIJE.


STOP ŠTEDNJI, POKRENIMO PROIZVODNJU KORIŠĆENJEM PRIMARNE EMISIJE NOVCA STROGO KONTROLISANO U PROIZVODNE POGONE OKRENUTE DOMAĆOJ POTROŠNJI ZAMENOM UVOZA DOMAĆIM PROIZVODIMA I IZVOZOM TIH PROIZVODA U INOSTRANSTVO. TADA PRIMARNA EMISIJA NOVCA NE STVARA INFLACIJU. DRUGI NAČIN JE JEFTIN KREDIT KOJI BI SE KOROSTIO ISKLJUČIVO U POKRETANJE PROIZVODNJE I/ILI POVEĆAVANJE KAPACITETA. KONTROLISANO KORIŠĆENJE DEVIZNIH REZERVI ZA IZVOZNO ORJENTISANU PROIZVODNJU ZASNOVANU NA ČVRSTIM UGOVORIMA DAJE PUN EFEKAT I NIJE OPASNOST. JER NOVAC SE MORA OPLODITI A NE DA STOJI KOD ZAPADNIH LIHVARA I PLJAČKAŠA SRBIJE.


DA BI STE OVO SPROVELI POTREBNO JE DA STE RODOLJUB I PATRIOTA, A NE MARIONETA, JER SAMO MARIONETE NASEDAJU NA POGUBNE MMF PREDLOGE I ZAHTEVE

Uočavamo da je NAFTA pojeftinila i da je barel sa 120 USD pao na ispod 70 USD za BRENT, a jeftinija je nešto oko 67  USD za barel.
ALI NA PUMPAMA TO NE UOČAVAMO, cena je i dalje ISTA, a GAS POSKUPLJUJE, BENZIN POSKUPLJUJE čim se dogodi mali skok na svetskom tržištu. A LAŽU VAS STALNO, GODINAMA. I PLJAČKAJU BEZOČNO.


podsetnik....


OVAKO VAS JE LAGALA MNISTARKA MIHAJLOVIĆ, a vi zaboravili... podsećamo
Gas je pojeftinio 13% sa 470 USD za 1000 m3, pa sada KOŠTA 370 USD. 
KO JE OVDE LUD, jer to znači da je fingirana CENA OD 470 USD, jer je 13% manje 408,9 USD. PITANJE KO JE KRAO 38,9 USD pa puta 1,5 milijardi m3 godišnje.
A PRECIZNA MATEMATIKA KAŽE DA JE GAS PLAĆAN 425,29 EVRA ako je pojeftinjenje 13% i tako se dobije NOVA cena od 370 USD. Lažna matematika.


SADA DOLAZIMO DO STVARNE I REALNE KRAĐE, jer je matematika EGZAKTNA NAUKA, POŠTO SA IZNOSA OD 425,29 kada skinemo 135 DOBIJAMO 370 USD. 470-425,29 je 44,71 USD na 1000 m3. E NA OVAJ IZNOS TUŽILAC MORA DA PODIGNE OPTUŽNICU KADA OVO POMNOŽI SA 1,5 miliona, tj ZA KRAĐU 67,065,000 USD.

Malo činjenica da se razjasne VELIKE LAŽI I PREVARE, laganje SNS i VUČIĆA.
1. Vlada Srbije po NALOGU Aleksandra Vučića NIJE dala garancije na 75 miliona EUR za izgradnju Južnog toka i ODLOŽILA izgradnju koja je uveliko trebala da traje, a DOTIČNI besramno laže i postupa po nalogu EU da se Rusija BLOKIRA. Na kraju je i BLOKIRAN Južni tok.


2. Raspisali su INTERPOLOVU poternicu za Naserom Orićem radi marketinške kampanje, aa INTERPOL je tu poternicu SKINUO


3. KREDIT od EAU naziva POKLONOM i IDIOTSKI ga koristi za vraćanje SKUPIH kredita od 7,5% kamate, a da IMAJU PROJEKATA I DA ZNAJU DA RADE i da su stvarno sposbni a UPOSLE LJUDE pokrenuli bi prehrambeno prerađivačke POGONE u Srbiji, ISKORISTILI za sisteme navodnjavanja KOJI BI PRAVILI SVAKE GODINE BAREM 100 MILIONA EVRA PROFITA. 

Ovako opet NEMA NIŠTA OD OTVARANJA NOVIH RADNIH MESTA I SVAKOME TREBA DA BUDE JASNO DA JE DEMAGOGO I DA LAŽE. Uključite samo MALO MOZAK, odakle će biti nova radna mesta AKO NEMA INVESTICIJA I OTVARANJA NOVIH POGONA. On i SNS pošto sada kontrolišu FINANSIJSKI SEKTOR U POTPUNOSTI, ponšaju se LIHVARSKI, jer pare dobijene po 2% daju seljacima i poljoprivrednim preduzećima po 6%, što je ČISTI PROFIT OD 200%, ako ne lažu da su dobili kredit sa 2% kamate godišnje. Trebalo je da kupe sisteme za navodnjavanje i da ih DAJU uz plaćanje u NATURI po recimo 4 tone pšenice ako uzgajate pšenicu i tako narednih 5 godina, jer će se PRINOSI DUPLIRATI navodnjavanjem.

4. Pisali smo da Beograd na vodi NEMA NIKAKVE VEZE sa bljim životom građana Subotice Novog Sada, Kragujeca, Kraljeva, Smedereva, Niša, Leskovca i predstavlja STRAVIČNU prevaru kao što su OBEĆALI da IMAJU SPREMNE INVESTITORE koji će godišnje ULAGATI u Srbiju 10 milijardi EUR a za 10 godina 100 milijardi EUR. To neće UPOSLITI LJUDE niti podići standard, a BEZ IZMEŠTANJA Beogradske železničke stanice u PROKOP koji NIJE završen od tog posla nema ništa a nije odgovorio KO FINANSIRA komunalno opremanje i koliko će da košta, ne kaže da je stao iza Miškovića i Beka i da će njima pripasti pare od LUKE BEOGRAD, to jasno prećutkuje i IGRA ZA NJIH dok vas farba pričom o borbi protiv kriminala. ISTO KAO TO SU LAGALI ZA KOSOVO I METOHIJU, sada sledi PRIČA O TAJKUNIMA. Nikakve borbe nema.
A sada gledamo ljude ispranog MOZGA koji bi da glasaju ZA TAKVE koji nemaju NIKAKVE PROJEKTE sem LAŽNIH PREDSTAVA o Beogradu na vodi, koji NE MOŽE DA POČNE DA SE RADI DOK SE PROKOP NE ZAVRŠI a to je u NAJBOLJEM SLUČAJU 18 MESECI, REALNO 2-3 GODINE.


5. Sve što je do sada javno obećavao SVE JE SLAGAO, a počeo je DA KRADE I TUĐE USPEHE U RADU a to je opšte POZNATO svakom građaninu Srbije, da je Swarovski doveo Dinkić, da je Continental doveo Dinkić, da je fince u Smederevo za fabriku kablova doveo Dinkić,.... a ON SVE TO SADA HLADNO BEZ BLAMA I SRAMA jer su mu to nepoznate kategorije SVE PRIPISUJE SEBI.


6. Fabrika borbenih sistema najavljena u saradnji s Rusima za kraj 2012 NIKADA Nije otvorena, Uralvagon zavod ili bilo ko koga je ON SPREČIO SVOJOM politikom, nikada nije došao i pokrenuo Smederevsku železaru, DVE BANKE KOJ SU VODILI KADROVI SNS, Privredna i Univerzal BANKA su OJADILE DRŽAVU, a sve ukupno sve te banke su ojadile budžet za 600 miliona evra, a NI EVRO NIJE VRATIO U BUDŽET niti je pljačkašima bilo šta oduzeto.


7. ZA 24 MESECA SRPSKA VLADA,koju FAKTIČKI vodi ALEKSANDAR VUČIĆ je ZADUŽILA SRBIJU sa čak 7,5 MILIJARDI EVRA.
Kažu otplaćuju skupe kredite i preskupe kamate. OK. PRIHVATAMO DA JE TAKO. Kažu kamate su 1 MILIJARDA EVRA GODIŠNJE. Odlično kažem. Za dve godinu i šest meseci koliko ste na vlasti to je 2,5 MILIJARDI EVRA. 


PA GDE JE ONDA UTROŠENO ČAK 5 MILIJARDI EVRA ZA 30 MESECI, SA TIM PARAMA BI PREPORODILI SRBIJU ZA 12 MESECI, DA NIKOME NE BI POSLE PALO NA PAMET DA NAS SMENI. A ONI SU POTROŠILI SVE TE PARE I ZAUSTAVILI SRBIJU, PRIVREDNI ŽIVOT JE TOTALNO ZAMRO, RADE SAMO ONI VAŠI KOJI RADE SA DRŽAVOM i NIKO VIŠE.


Slagao je da će biti konkursa za JAVNA preduzeća, a NIJE IH BILO JER NIJE DAO ON LIČNO, A PROPADANJE SE NASTAVLJA i umesto da ta DVA preduzeća PRAVE po 300 miliona EVRA profita ŠTO JE REALNO i da BUDU MOTORI RAZVOJA SRBIJE, oni će biti UNIŠTENI kao i vaša bdućnost, ako KVARTETU ZLA date svoj glas apre svega SNS, jerkvartet zla čine pored SNS i SPS, NDS i LDP. 

NAKNADNO JE NAPRAVLJENA u ZADNJEM KVARTALU 2014 LAŽNA VERZIJA KONKURSA I TO JE VEOMA LAKO DOKAZIVO. Ali EPS je bio najveća TAJNA ko je bio protivkandidat Obradoviću i još uvek je i pored OČIGLEDNOG OBRADOVIĆEVOG KRIMINALNOG RADA.
Ako Obradović ostane i dalje na mestu DIREKTORA posle skandala sa KINESKIM AMBASADOROM I KINESKOM DRŽAVOM, to može da znali samo JEDNO. Radio je po ličnom nalogu Aleksandra Vučića.


BEZBROJ JE OVAKVIH PRIMERA I SVAKI SMO U DATOM TRENUTKU DETALJNO OBJASNILI i POKAZALI PREVARU, UKLJUČUJUĆI I NAJVEĆU PREVARU I POJEDINAČNU PLJAČKU U ISTORIJI SRBIJE KOJA SE SPREMA I KOJU ĆE SPROVESTI AKO IM DATE SVOJ GLAS, A TO SU prodaja EPS-a i TELEKOM-a. 

Na EPS-u se planira PLJAČKA od čak 11 MILIJARI EVRA, jer su planirali da ga procene na SAMO 4 MILIJARDE EVRA.
AKO VAM OVO NIJE DOSTA DA DIGNETE SVOJ GLAS PROTIV NJIH, MOLIM LEPO.


PRIČU O MALIM I SREDNJIM PREDUZEĆIMA SU IZMISLILE MULTINACIONALNE KOMPANIJE, KADA SU REŠILE DA U OVAKVIM DRŽAVAMA UNIŠTE GIGANTE I DA NAPRAVE PROSTOR ZA SEBE. 

Našli smo da je OSAMDESTIH godina ENERGOPROJEKT iz BEOGRADA BIO MEĐU 100 SVETSKIH KOMPANIJA. UNIŠTENI SU VELIKI, a porodični biznisi, mala i srednja PREDUZEĆA MOGU DA EGZISTIRAJU ISKLJUČIVO AKO POSTOJE GIGANTI KOJE ONI SNABDEVAJU. 
A MI SMO UNIŠTILI GIGANTE I U PREHRAMBENO PRERAĐIVAČKOJ INDUSTRIJI 3/4 DALI HRVATSKOJ I NJENIM TAJKUNIMA UKLJUČUJUĆI I NEVEROVATNIH 500.000 - 600.000 ha ZEMLJE.


SRBIJA MOŽE DA SE POKRENE I PREŽIVI ISKLJUČIVO AKO NEKIM JEFTINIM KREDITOM POKRENEMO PROIZVODNJU, PRE SVEGA POLJOPRIVREDNU I TU DRŽAVA MORA DA ZALEGNE DOK SE NE IZAĐE IZ KRIZE I DA USMERAVA, A KREDITE ODOBRAVA U KOMPENZACIJI ZA ŽITARICE i ULJARICE KOD DOKAZANIH POLJOPRIVREDNIH PROIZVOĐAČA, NAŠIH SELJAKA I NARAVNO FIRMI.


ZAR NIJE PAMETNIJE DA ONI POŠTO ĆE IMATI DUPLE PRINOSE I MINIMUM 8 TONA PŠENICE PO HEKTARU DA NAREDNIH 5 GODINA DAJU po 4 TONE PŠENICE UMESTO DA SE ZADUŽUJU U NOVCU I NA MNOGO DUŽI PERIOD. Pa jeste pametnije i BRŽE ĆE SE OBRTATI KAPITAL A OD POVRATA NOVCA NOVA POLJA NAVODNJAVATI I GRADITI SISTEMI.


DRŽAVA MORA DA PROMENI POLITIKU NAGRAĐIVANJA ZA MENADŽERE KOJI UPRAVLJAJU PREDUZEĆIMA U NJENOM VLASNIŠTVU, A NE DA GAJE U TOM SEGMENTU KOMUNIZAM, A U SVIM DRUGIM PROPALI LIBERALNI KAPITALIZAM. 


Kombinacija TO DVOJE JE ATOMSKA BOMBA I GORE OD TOGA ZA SRBIJU I NJENE GRAĐANE NE POSTOJI.

4 коментара:

  1. I šta treba da radimo da se to promeni??? Dajte konačno predlog KAKO da skinemo sa vrata ove probisvete i izdajnike. Svima nam je preko glave ali treba neko da stane na čelo kolone nezadovoljnih da ih jednom za sva vremena smaknemo!!!!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Prosto, potrebno je da narod pročita šta piše ovde, drugo ima grupa REZ RadEkonomijaZakon - RodoljubivoEkonomičnoZnalački na FB i ako bude dovoljno naroda zainteresovanog da stane IZA IDEJE onda su promene moguće. NAROD može da pobedi ako veruje u SEBE i ako zna šta hoće, a i ovde i u grupi REZ je sbve više nego jasno definisano, kao kod nikoga u SRBIJI i vremesnki oročeno.

      Избриши
  2. PLAN ODRŽAVANJA KONGRESA I UMREŽAVANJE PRONALAZAČA SRBIJE SA DIJASPOROM

    Pronalazači su blago Srbije, za širenje naučne i tehničke kulture naroda i ostvarivanje ljudskih prava u tom smislu. PRONALAZAČI SU NAJBOLJI I JEDINI PRAVI POSLODAVCI

    Poštovani pronalazači, talenti , naučnici i prijatelji kreativnih stvaraoca,

    Naučna i tehnička kultura je osnov svih kultura i radi toga, pronalazači u Srbiji treba da se umreže , udruže u jedinstvenu organizaciju , koja će delovati na celoj teritoriji Republike Srbije i umrežiti se sa našom dijasporom iz celog sveta , kao mnoge evropske države,a radi inovativnog privrednog razvoja i zapošljavanja naše omladine. Radi toga vas molimo da podržite ovaj ANTIKRIZNI program INOVATIVNOG PRIVREDNOG RAZVOJA i umrežavanja pronalazača SRBIJE I DIJASPORE.
    Unija pronalazača Srbije i dijaspore” Teslino jedinstvo” predlaže da zajedničkim snagama napravimo efektivne zakone o patentima u Repulici Srbiji, koji će obezbediti :
    1. da pronalazač , izumitelj bezuslovno dobije novčana srestva za izradu prototipa prijavljenog pronalaska u roku od 90 dana od dana prijavljivanja i da to bude transparentno ,a radi zapošljavanja naših građana širom Srbije kao i povratnika iz dijaspore,
    2. da prijava bude bez plaćanja takse sve dok pronalazak ne uđe u proizvodnju,
    3. da pronalazači u Srbiji i iz dijaspore imaju ista prava , kao i investitori za subvencije pri zapošljavanju radnika na svojim pronalascima, jer pronalazač investira najvažnije ,a to je znanje .
    4. da na izložbama patenata i sajmu, bude jedinstven besplatan prostor za sve pronalazače iz Srbije i dijaspore sa jedinstvenim simbolima bilo da su u Rusiji ili nekoj drugoj državi sveta i da se njihova prava izjednače sa sportistima , a da pronalazači imaju prava na nacionalnu penziju , kao i drugi zaslužni građani , koji su dali svoj doprinis nacionalnom prosperitetu države Srbije.
    5. da memorandum bude u stilu znaka Srbije , Nikole Tesle i kugle zemaljske, i da se primenjuje u svim regionalnim jedinicama na celoj teritoriji Srbijee. Da diplome , zahvalnice i medalje budu stilske 6. da država opredeli novčana srestva iz budžeta obavezno za svaku godinu, jer patent u proizvodnji otvara radna mesta, podržava brak, posetu crkvi, podstiče rađanje i puni budžet Srbije.
    7. da osnujemo kancelariju na ministarskom nivou za pronalazače i 5 god. oslobodimo od poreza , na dobit i tako ostvarimo doprinos države od početke proizvodnje jer pronalazak ide ispred nauke sve dok se ne dokaže, pri čemu će prioritet biti uvođenje patenata u privredni razvoj Srbije, i tako ćemo smanjiti odliv mozgova iz naše Srbije.Da bi ostvarili svoja ljudska i građanska prava potrebno je održati Prvi kongres Unije pronalazača Srbije i dijaspore „ Teslino jedinstvo” , jer je svetski naučnik , naš čovek Tesla zaslužio i zadužuje nas da postoji umreženo jedinstvo pronalazača, naučnika i drugih kreativnih stvaraoca u Srbiji i dijaspori. Poštovani pronalazači i prijatelji , molimo vas da podržite potrebu za održavanjem prvog kongresa pronalazača, da bi razvijali Srbiju i naše patente stavili na tržište i razvoj proizvodnje u malim i srednjim preduzećima, a država Srbija i svi mi zajednički doprinoprineti otvaranju novih radnih mesta za građane NAŠE LEPE DOMOVINE SRBIJE. Autor članka Ostoja Rajić
    spas za srbiju

    ОдговориИзбриши
  3. Ostoja slažem se s Vama, nesumnjivo ukoliko REZ bude imao podršku i priliku, da će ljudi kao Vi doći do izražaja i da će Srbija iskoristiti silnu pamet koju ima, akoju saad po zadatku ZAPADA sputava a njihove ideje i pronalaske krade i daje u bescenje klasičnim kriminalom predaje patenata i ideja.
    A g-dine Anonimus, pročitajte sve šta je napisano i biće Vam jasni konkretni predlozi onoga što se nudi a što na FB promoviše i grupa REZ RadEkonomijaZakon-RodoljubivoEkonomičnoZnalački

    ОдговориИзбриши