недеља, 21. децембар 2014.

NOVI IZBORNI ZAKON i PROMENA SISTEMA

PROMENA IZBORNOG ZAKONA NA LOKALNOM NIVOU

EVO REŠENJA ZA LOKALNE IZBORE KAKO DA SE IZMENI PRVO ZAKON PA DA SE ONDA ONI I ODRŽE.

Ukinuti SKUPŠTINE OPŠTINA I GRADOVA KOJE SU LEGLO KORUPCIJE, KRIMINALA i KOJE SU PRESKUPE ZA GRAĐANE.
GRADONAČELNIKA BIRATI JEDNOKRUŽNIM VEĆINSKIM SISTEMOM U PAKETU SA TIMOM OD 12 UNAPRED POZNATIH GRADSKIH SEKRETARA, da se zna za koga se glasa. NI jedan ne sme da bude na 2 liste.

Direktore JAVNIH PREDUZEĆA imenuje GRADONAČELNIK, a svi gradski sekretari i gradonačelnik za svoj rad odgovaraju SVOJOM IMOVINOM i 5 godina po prestanku vršenja funkcije, ako se u roku od 5 godina otkriju afere, a ako se otkrije u roku od 5 godina onda do okončanja postupka.

Nadzorni odbori bi bili prema jačini stranaka na republičkom nivou, a to bi važilo DOK NE PROFUNKCIONIŠU INSTITUCIJE SISTEMA, poreska uprava i policija.
Sve drugo je farsa i PREVARA GRAĐANA, koji VAN LOGIKE I ZDRAVOG REZONA GLASAJU ZA LIDERA STRANKE NA NIVOU REPUBLIKE umesto za najboljeg MOGUĆEG GRADONAČELNIKA.

U toku mandata ne sme da otuđuje svoju imovinu koju ZALAŽE kao i svih njegovih 12 članova gradske vlade da će raditi pošteno, kao ni posle mandata isti broj godina koliko su bili na funkcijama.

Fora da se gradonačelnik BIRA DIREKTNO, a da ga SKUPŠTINE OPŠTINA I GRADOVA MOGU BLOKIRATI ako nisu iz iste stranke ili naknadne koalicije, SU PROSTO NEODRŽIVE I NISU NORMALNE I O NJIMA KAO REŠENJU NE TREBA RAZMIŠLJATI.

IZBORNI ZAKON U REPUBLICI I BROJ MINISTARSTAVA VLADE SRBIJE
Da ponovimo po ko zna koji put DA SE SISTEM MORA MENJATI, a za promenu sistema i u startu drastično smanjenje korupciej JESTE novi izborni zakon i promena sistema razmišljanja i rada.
Republički nivo. Cenzus za samostalan nastup ostaje 5%, a za koalicije, po svakoj stranci ili udruženju, sindikatu i bilo kojoj vrsti organizacije koja podržava tu listu po 5% za svaku. Stranka koja izlazi u koaliciji se gasi i i briše iz registra a njeni osnivači ne mogu u narednih 5 godina da osnivaju stranku ili NVO. Ovo će dovesti do toga da nema ucena, nema napuštanja koalicija u neprimerenoj meri jer mogu samo da ostanu slobodni strelci. Broj poslanika u REPUBLIČKOJ SKUPŠTINI 150.

Ko želi da napusti stranku ili promeni poslanički klub, mora da vrati mandat, jer odlukom da su poslanici vlasnici mandata nastala je trgovina istim i promena izborne volje birača. građana Srbije.

Na pokrajinskom nivou isti princip kao za REPUBLIČKU listu. Broj poslanika u POKRAJINSKOJ SKUPŠTINI 60.

Zašto ovo i ovako. Uzmite koliko svaka opština ima odbornika, pa onda svako od njih zaposli barem po jednog svog u nekom javnom preduzeću ili državnoj ustanovi, pa tenderi i montiranje. Onda uzmete sadašnji broj republičkih poslanika pa koga oni zaposle i kome oni namontiraju poslove.
Broj ministarstava MAKSIMALNO 15.
Broj državnih sekretara po ministarstvima maksimalno
2. ZAMENIK ministra ne treba da postoji. Broj pomoćnika ministara MAKSIMALNO 2.

Svaki građanin bio BIO OBAVEZAN da glasa. Ukoliko ne glasa ne bi mogao da dobije PASOŠ, ne bi imao pravo ni na kakvu beneficiju koju daje država, kao ni pravo da registruje automobil, niti bilo kakvu olakšicu u plaćanju bilo koje vrste poreza.
Druga opcija jeste da se glas SVIH ONIH KOJI NE IZAĐU da glasaju PRIPIŠE najjačoj stranci na izborima, što u suštini i jeste. Ova opcija bi primorala one koji ne žele da glasaju da ipak glasaju.

Kazali, praviće se VLADA sa MANJE STRANAKA, a ono u startu ti koji pričaju GOMILAJU stranke pa se ne zna pojedinačna snaga SVAKE STRANKE.
Davno sam predložio da KOALICIJA NE SME BITI SEM POSTIZBORNIH, a oni koji naprave koaliciju bi MORALI DA UGASE SVOJU stranku i nema prelaska i osnivanja NOVIH narednih 5 godina.
U koaliciji svaka stranka po 5% da vuče pada se sabira. Hoćete tri stranke to je minimalno 15%. A tom proporcijom dele i mandate, nema slabijih i jačih, ako žele tako.

Ako se hoćemo preporod i konačno red, ne vidimo ni jedan jedini KONTRA PREDLOG ili da neko naš PREDLOG KRITKUJE argumentovano.


Ne žele da prihvate, JER JE OVO ONDA KONAČNO RED U DRŽAVI, kao i ostali naši PREDLOZI. Samo REZ, RadEkonimijaZakon nas mogu vratiti u NORMALAN ŽIVOT DOSTOJAN ČOVEKA, a svaki građanin je deo TOG TIMA POBEDNIKA, JER SVAKO KO PODRŽAVA OVO PODRŽAVA SEBE I GENERACIJE KOJE POSLE NJEGA DOLAZE.

Nigde ne vidimo da iko na javnoj i političkoj sceni komentariše, izgleda da je to postalo NORMALNO da američki ambasador ne izlazi iz vlade Srbije i ne odvaja se od ministara, KAO GUVERNER SRBIJE ili bolje REĆI KAO UPRAVNIK LOGORA SRBIJA. DA LI JE TO VAMA NORMALNO, 


DA LI ĆETE ĆUTATI NA OVO DOVEKA, GDE VAM JE SVEST, GDE VAM JE OBRAZ I ČAST AKO MOŽETE DA ĆUTITE I NE KAŽETE JAVNO DA STE PROTIV TOG PONIŽENJA SRBIJE I NARODA?
Nema dana na TV a da on KIRBI, ne stoji iza MINISTRA koji daje izjave, a ako nije Kirbi onda je tu Devenport. Pa gde vam je obraz SKOTOVI PARTIJSKI JEDNI, moralne MIZERIJE, intelektualni IZMETI, prodan duše, marionete jedne, ulizice i poltroni, KOMPLEKSAŠI neopevani. 
Da vas pitamo, gde će vam duša NE VREDI, jer vi duše nemate, VI STE NAŠE BARABE, a ovaj narod je RAZAPET KAO ISUS.


Majkl Devenport je veliko ZLO za SRBIJU, on zakuvava i Vojvodinu, I NEDVOSMISLENO JASNO KAŽE KAO I MERKELOVA DA SRBIJA MORA POTPISATI PRAVNO OBAVEZUJUĆI DOKUMENT koji je svojim sadržajem FAKTIČKI PRIZNANJE KOSOVA KAO nezavisne države.
PA NISMO SVI TAKVE BUDALE, a naravno nismo svi ni MARIONETE KAO OVA VLAST U SRBIJI.
Živo nas zanima, da li bi AMBASADOR SRBIJE U LONDONU i da ovako kao on POZIVA Kamerona i ministre i da komentarišem njihovu politiku šta bi se dogodilo....KAKO BI SE TO TUMAČILO ?????? E pa tako isto mi to tumačimo kada on radi u SRBIJI....
NAŠE MARIONETE koje boluju od kompleksa NIŽE vrednosti se utrkuju da mu se uvuku u zadnjicu i da dobiju odobrenje za svoje PLANOVE. 
I tome će doći KRAJ.

Ovaj narod MOŽE DA VASKRSNE, samo i ako samo SVE VAS POČISTI i da vas izvede na javno SUĐENJE I DA VAM SVIMA DO JEDNOGA ko je potpisivao, radio, pravio ZAKONE ILI DRUGA NEDELA UTICAJA MOĆI jednostavno PRESUDI NA TERZIJAMA JAVNO UZ TV PRENOS.
Niko od vas na žalost posle svih ovih ZLOČINA I PONIŽENJA SRBIJE I SPRSKOG NARODA ne zaslužuje ni da mu se za GROB ZNA, baš kao što su VAŠI OČEVI; DEDOVI, KUMOVI, STRIČEVI, UJACI učinili DRAŽI MIHAILOVIĆU da mu se danas za GROB NE ZNA. Red je da se vama VRATI MILO ZA DRAGO na isti način, JAVNIM SUĐENJEM, s tim da će biti RAZLIKA. POGUBLJENJE ĆE BITI JAVNO.

Da li može iko od vas na FB ili ovih koji podržavaju SNS-SPS-SPO-SDP-LDP-PUPS-JS.... i druge ZLIKOVCE, da SRPSKI AMBASADOR stoji iza Angele Merkel i nemačkih ministara svaki dan ili BILO KADA, iza OBAME i članova njegove administracije, iza KAMERONA i bilo kog ministra,.....
AMAN, AMAN, DOSTA VIŠE PONIŽAVANJA SRBIJE, DOSTA VIŠE PIŠANJA I PROSERAVANJA PO MOZGU NARODA.

Vi možete samo OVAKAV REČNIK da razumete, ko ne veruje neka pogleda susret MRKONJIĆA i NIKOLIĆA u Bajčetini kada su SKOTU VELEIZDAJNIKU asfaltirali put do kuće MIMO ZAKONA I PLANOVA.
DOSTA VIŠE SKOTOVI, PREVIŠE JE, POSTAVLJATE Srbiju DA BUDE NE BANANA DRŽAVA NEGO KORA OD BANANE DRŽAVA U SVETU a OVDE KONCENTARCIONI LOGOR.
Vreme je za REZ RadEkonomijaZakon, RodoljubivoEkonomičnoZnalački.

Postavljali smo pitanje Tomislavu Nikoliću kada je KRENUO da pravi SVOJU POKAJNICU zbog velikih GREHOVA koje je činio i ČINI SRBIJI I SRPSKOM NARODU, a POSTAVLJAMO i danas pitanje, ISTO PITANJE.


ODAKLE PARE, KADA TAJ NOVAC NIJE MOGAO DA ZARADI DOK JE ŽIV SA PRIHODIMA KOJE IMA, ODAKLE NOVAC ZA POKAJNICU kada je pre samo par godina dobijao VOLŠEBNI KREDIT za kupovinu STANA OD PAR STOTINA HILJADA EVRA? ŠTA JE SA TIM KREDITOM I KAKO I ODAKLE SE OTPLAĆUJE ILI JE VEĆ OTPLAĆEN, OD KOJIH PRIHODA?


Dokle će u ovoj državi SVE biti dozvoljeno i moguće onima koji su SILA I VLAST U DRŽAVI, gde je poreklo NOVCA I provera tog porekla. Tako radi i njegova DRAGICA sa fondacijom i to je tako OČIGLEDNO ODAKLE PARE. 
KOLIKO NOVCA JE DOBIO ZA REKLAMU SA VEZIVANJEM POJASA U AUTOMOBILU ili EKVIVALENTNO DA LI JE BILO I KOLIKO DONACIJA OD AGENCIJE ili KOMITETA ZA SAOBRAĆAJ FONDACIJI DRAGICE NIKOLIĆ?


KAKO SVIM FONDACIJAMA, TAKO SE MORAJU ZNATI I SVI DONATORI I FONDACIJE DRAGICE NIKOLIĆ, JER POSTOJI OSNOVANA SUMNJA DA SU DONATORI DOBIJALI PRIVILEGOVANE POSLOVE, pošto jedna domaćica nije mogla da prikupi 7.000.000 evra za godinu dana od svog UGLEDA i prethodnog rada.


1 коментар:

  1. Po meni bi trebalo ukinuti proporcionalni izborni sistem, već da on bude većinski, sa onoliko izbornih jedinica koliko ima opština u Srbiji. Tako bi svaka opština birala svog poslanika u parlamentu od najistaknutijih ljudi u svojoj sredini. Na taj način bi se izbegla stranačka trgovina mandatima, kao i beogradizacija Srbije, jer sada većinu poslanika čine oni koji su iz Beograda. Osim toga, bilo bi nužno da se izbori obavljaju na 2 godine, a ne na 4 kao do sada. Poslanici bi birali iz svojih redova članove vlade i obavljali bi tu finkciju kao dopunsku u odnosu na poslaničku. Takođe bi se morala uvesti krivična i materijalna odgovornost za bogaćenje i korupciju tokom mandata, kao i za neuspeh u obavljanju državničkih poslova. Branko Stanojević.

    ОдговориИзбриши