субота, 20. децембар 2014.

SAMO ZNANJE VAM NE MOŽE UZETI NIKO

SVE SE MOŽE KADA SE ISKRENO HOĆE, KADA POSTOJI IDEJA VODILjA, KADA NAPRAVIŠ TIM ČASNIH I STRUČNIH KOJE VODI PRE SVEGA IDEJA. Ideje uvek POBEĐUJU, a ne pojedinac i UVEK je bitno prepoznati IDEJU, SPROVESTI JE I OSTVARITI CILjANO. 
DA LI ĆEŠ USPETI, TO JE PITANjE ISKRENE ŽELjE, VOLjE, ZNANjA, a ne nikako bilo čega drugog. IMAŠ CILj, STIĆI ĆEŠ DO NjEGA. NEMAŠ CILj, NE MOŽEŠ NIGDE NI DA STIGNEŠ, VRTIŠ SE U KRUG ILI PO LAVIRINTU.


NIŠTA NE POČINJE BEZ POJEDINCA, A NIŠTA NE TRAJE BEZ INSTITUCIJA.

AKO SE BANDA KOJA JE NELEGALNO DOŠLA DO KAPITALA, NE RAZVLASTI ISTOG, ONDA ĆE ONA I U BUDUĆNOSTI UPRAVLJATI I VLADATI KORISTEĆI TAJ KAPITAL STEČEN UPRAVO VAŠIM OSIROMAŠENJEM; OSIROMAŠENJEM VAŠE DECE, UNUČIĆA ROĐENIH I KOJI TEK TREBAJU DA BUDU ROĐENI !!!

Pametni roditelji od malena teraju decu da čitaju i stalno govore SVE ŠTO BUDEŠ IMAO I BUDEŠ ZARAĐIVAO KADA PORASTEŠ BIĆE TI U ZNANJU. I MOGU DOĆI TAKVA VREMENA da ti svako može uzeti sve SEM ZNANJA. Znanje je jedina bescarinska roba koja se svuda lako prenosi. Zato čitaj, uči i pamti i o kraljevima i o carevima i o komunistima i o fašistima, jer da bi mogao NAPRED moraš da znaš prošlost, ako nemaš KOREN i neznaš istoriju, bićeš kao osušeno drvo ili balvan koje će svako moći DA SEČE kako mu odgovara. A ako dopustiš da te iseku DOVOLJNO, onda nikada više nećeš BITI STABLO NI ČVRSTO DRVO SA ZDRAVIM KORENOM, već samo kockica s kojom se svaka veća kockica MOŽE POIGRAVATI.
Slušaj sagovornika, pa tek onda odgovori, jer ako ne čuješ šta hoće ili želi, nećeš imati pravi odgovor za njega. A da bi imao odgovor na mnoga pitanja čitaj i znaj, nauči i istoriju, i ekonomiju, i tehniku, i narodnu medicinu i poljoprivredu, i pravo,... sve, sve, sve što ti dođe pod ruku.
AKO NE ZNAŠ filozofiju svih, a pogotovo neprijatelja i protivnika, ako ne čitaš šta oni pišu i kako razmišljaju, NIKADA nećeš moći da im se suprotstaviš niti da ih pobediš. A NEMOJ GREŠITI KAO VEĆINA koja čita samo ono što njihovi istomišljenici čitaju i SAMIM TIM SEBE OGRANIČAVAJU. UVEK ODGOVARAJ ARGUMENTIMA, nauči da si uvek spreman da se izvineš ako pogrešiš ili nekoga povrediš.

UVEK HVALI SVAKI DOBAR POTEZ MA OD KOGA DOLAZIO, KRITIKUJ SVAKOGA PA I PRIJATELJE, A NJIH POGOTOVO, SAMO AKO IMAŠ PREDLOG DA SE URADI DRUGAČIJE, budi kritičar a nikada KRITIZER......
NIKOGA NE MRZITE I NIKOME NE ŽELITE ZLO.
Citiramo TOLSTOJA, SLOBODAN JE ONAJ ČOVEK KOJI NIŠTA NE ŽELI i NIČEGA SE NE BOJI.

Granice ljudske pohlepe ograničene su NJIHOVIM VIDOKRUGOM i mogućnošću da PRIGRABE SVE U VIDOKRUGU. Zato tvrdimo, DA NEMA MALIH I VELIKIH LOPOVA, ima samo LOPOV i NIJE LOPOV, sredine NEMA. Lopova ČINI PRILIKA, jer neko ima prilike da ukrade 100 evra a neko 100 MILIONA EVRA. Nema pošten i manje pošten, IMA SAMO POŠTEN I NEPOŠTEN.

Нема коментара:

Постави коментар