недеља, 21. децембар 2014.

Hitnih 11 MERA za pokretanje SRBIJE

Da malo analiziramo jednu od predloženih MERA, da se za NOVA TRI radnika koje zaposli neki poslodavac, DRŽAVA OBAVEŽE da za 7 DRUGIH PLAĆA SVE POREZE I DOPRINOSE.
Odakle ideja, šta mislite. PA OD PERUAČE koji je nedavno UHAPŠEN, on je između ostalih preduzeću SECURITAS tako za PROVIZIJU obezbeđivao BAŠ OVAVE USLOVE, dok su oni trpali pare u svoj džep.
OVA MERA DEFINITIVNO NIJE DOBRA, ima daleko pametnijih, a ovde se radi o ogormnim sredstvima KOJA RELNO NIJE MOGUĆE OBEZBEDITI, nego će se fiktivno vršiti uplate poreza i doprinosa u budžet, jer para NEMA.
MORA DA SE STVORI NOVA VREDNOST.

Prvo i osnovno jeste SMANJENJE poreza počev od poreza na imovinu na makismalno 0,% a realno 0,1% do 0,2% koji ubija sve preživele komapnije i preduzeća, ali i pojedince fizička lica, poreza na dobit vratiti na 10% plus 5% kod podizanja dobiti u kešu za preduzeća koji je u Srbiji danas 15%+17%, poreza na gradsko zemljište, čak ima porez na zemljište za poslovne prostore ako se zgrada nalazi na placu većem od 10 ari, takse na isticanje firmi, reklame,....Porezi i doprinosi na plate će se svesti na 45%. Porez na zakup nepokretnosti svesti na 10% i da umesto u REPUBLIČKU ide o kasu lokalne samouprave, a danas preko 700.000 njih ne plaća porez na imovinu i preko 500.000 ne plaća porez na zakup nepokretnosti.  Da je porez 10% plaćali bi ga svi i da se sliva u kasu lokalne samouprave, one bi bile zainteresovane i da ga naplate. Sada imamo taj porez ali ga samo retki plaćaju i to samo kada su pravna lica u pitanju.


Drugo, dati poslodavcima rok od 60 dana da prijave radnike inače slede STROGE sankcije ako se zatekne neprijavljen radnik.


Treće, HITNO osnovati SRPSKU RAZVOJNU BANKU, jer strane banke više ne odobravaju kredite i gledaju na sve načine da UGUŠE preživele i otvore tržište za strane a pre svega hrvatske kompanije i preduzeća. Ta banka bi imala kamate trećinu od sadašnjih, što znači da bi pravila profit od 500 miliona evra. Danas po kartelskom dogovoru banke ne odobravaju kredite čak i ako položite hipoteku 10 puta veću od traženog kredita. Banka će vam odobirti kredit, kada se uveri da vam kredit ne treba, a njihova pitanja su više od bzobraznih, a u privredi su ŠPIJUNSKA i služe za uništavanje SRBSKIH preduzeća i privrede i otvaranje tržišta njihovim kompanijama.


Četvrto, dati koncesiju KINESKIM I RUSKIM kompanijama da izgrade KORIDORE 10 i 11 do kraja naredne godine, ali i koridor VODENI Morava koji su neuki  ismejavali a koji je pozitivnih i stravično dobrih posledica po Srbiju i koji Kinezi hoće pod koncesiju.


Peto, kredit od MILIJARDU EUR ili USD kojim bi se država zadužila iskoristiti sa 70% za sisteme za navodnjavanje a 30% za pokretanje prehrambeno prerađivačkih kapaciteta a ne za vraćanje skupih kredita, jer profit koji bi se pravio je višestruko veći od tih skupih kamata koj se onda bez problema vraćaju a LJUDI SE UPOŠLJAVAJU. Ako se koristi za vraćanje kredita, MI OPET NEMAMO PARE I NEMAMO POKRETANJE PROIZVODNJE, a proizvodnja je problem, a ne NEZAPOSLENOST. Zapošljavanje je aktivnost, PROBLEM JE NEDOSTATAK proizvodnje i stvaranje NOVE VREDNOSTI.


Šesto, odgovoriti na set pitanja o privatizacijama i fondovima, bankama i onda VRATITI OPLJAČKANO, barem 5 milijardi. Ako klub 50 skupi 5 milijardi evra i još 5 milijardi u narednih 5 godina, nama oni ne trebaju u zatvoru, u suprotnom SVIMA SVE KONFISKOVATI I SVE NA PO 40 godina robije.


Sedmo, ZABRANITI SVE NVO i političke stranke koje se finansiraju iz inostranstva ili koje nemaju dokaze o izvorima finansiranja. Dokaz da je ova VLADA SRBIJE U SLUŽBI TERORISTA, jer teroristi su svakako USA u čijoj službi radi i SRĐA POPOVIĆ koji je i PROGLAŠEN ZA UTICAJNOG TERORSITU KOJI JE DELOVAO ŠIROM SVETA I U SRBIJI.
Smešno i žalosno je da nacionalna frekvencija UGOŠĆUJE jednog teroristu u JUTARNJEM PROGRAMU, koji se pravi naivan i kaže NE NASILNIM PUTEM. Ni sam HITLER LIČNO NIJE VRŠIO NASILJE ali je davao LOGISTIČKU PODRŠKU. 
TERORISTI SU SVI ONI KOJI U SLUŽBI NEKE ORGANIZACIJE ILI DRŽAVE VRŠE POTPLAĆIVANJEM I UTICAJEM NASILNO RUŠENJE PREDSEDNIKA I VLADA POJEDINIH DRŽAVA, NAKON ČEGA SE TE DRŽAVE EKONOMSKI UNIŠTAVAJU, ŠTO DOVODI DO POTPUNOG KOLAPSA TIH DRŽAVA ILI SE TE DRŽAVE BOMBARDUJU I NAKON TOGA NSAILNIM PUTEM PREUZIMAJU RADI EKONOMSKOG IZRABLJIVANJA.
DA, SRĐA POPOVIĆ JE TERORISTA, KOJI MORA BITI UHAPŠEN I OSUĐEN ZA ZLOČINE KOJE JE POČINIO U SLUŽBI TERORISTIČKE ORGANIZACIJE NATO i TERORISTIČKIH DRŽAVA USA i GBR.



Osmo, doneti zakon da ekonomski zločini veći od 100.000 eur NIKADA NE ZASTAREVAJU a sve opljačkano se pretvara u zlato kako nikada ne bi to pojela ni jedna inflacija,a onda ih jurimo kao naciste.
Sve javne nabavke za državna preduzeća centralizovati po PLANU, ko ne napravi plan, ostaje makar se radilo i o toalet papiru. Broj vozila smanjiti na minimum, a svi političari da DOLAZE NA POSAO sopstvenim prevozom ili javnim prevozom.


Deveto, SVA JAVNA PREDUZEĆA koja posluju sa gubitkom, TRENUTNO MORAJU plate na minimalac, višak zaposlenih se mora rešavati priznatim i poznatim sindikalnim principom LIFO, LastInFirstOut, poslednji unutra prvi napolje. 


Deseto, DIREKTORE javnih preduzeća ZAISTA BIRATI JAVNIM konkursom, a javnost mora da vidi sučeljavanje kandidata i programa direktora za EPS, TELEKOM, SRBIJAGAS. Plate direktorima samo 1 EVRO, a ako naprave profite veće od 100 miliona EVRA imaju pravo na 1% profita, ako ne naprave onda 1 evro za godinu dana.


Jedanaesto, u državnoj administraciji od lokala do republike broj zaposlenih vratiti na nivo iz 2000, agencije ukinuti u potpunosti ili svesti na broj ne veći od 6, TRENUTNO PRESTATI FINANSIRANJE SVIH NVO, jer onda su one vladine a NVO organizacije.

Нема коментара:

Постави коментар