недеља, 11. јануар 2015.

SA SAJTA KORENI.RS ANALIZA VUČIĆEVOG AUTORSKOG TEKSTA ELIOT ISTINIĆ

Analiza Vučićevog autorskog teksta (1) 

Dijalog sa nepozvanim…

2014-07-09_220748ELIOT ISTINIĆ je pseudonim osobe za koju neki kažu da je u pitanju mlad čovek, što nije toliko važno, koliko je primarno da se u njegovim pisanjima vidi angažman i briga za zemlju Srbiju u kojoj, najverovatnije, živi.
Tekst poslat Informativnom portalu www.koreni.rs, na Vučićev autorski članak u dnevnom listu „Informer“, objavljujemo bez izmena, mada izbegavamo da publikujemo članke u kojima autor važnost rečenog i napisanog potencira ispisujući ih verzalima. „Eliot“ je razlog da www.koreni.rs otvore novu rubriku: „Dijalog sa nepozvanim…“ a iako je anoniman (dok on to želi) Istinić je oličenje angažmana mladog čoveka u današnjoj Srbiji, za Srbiju, retka vrednost sa kojom upoznajemo naše čitaoce. Tekst „Eliota Istinića“ je pred vama:

Vučićevo brkanje baba i žaba

„Ko se sukobi sa srpskim mentalitetom, navikama i taborima uvek je osuđen na propast.“
Naravno da je OSUĐEN NA PROPAST, a zbog toga ti želiš da obrišeš SRSPKU NACIONALNU SVEST, zato rasprodaješ SVE RESURSE I SVE STUBOVE na kojima SRBIJA stoji, jer vrlo dobro znaš da ako ne postoje MATERIJALNI I FINANSIJSKI RESURSI na duži period sigurno ne može da bude promena vlasti, ni pobuna zbog katastrofalne situacije.
„Taj začarani krug moramo da prekinemo: da pobedimo sebe.”
Slažem se da moramo da pobedimo sebe i SKINEMO TEBE I TVOJE SKOTOVE U OVOM PLURALIZMU O OKVIRU pogubnog jednopartijskog sistema.
„Nema nikakvih zavera, za sve što nam se desilo u najvećoj meri smo krivi sami. „
Samo TOTALNI IDIOT može da izjavi da NEMA NIKAKVIH ZAVERA, jer mnogi čelnici sa zapada i NATO alijanse jasno OPISUJU zaveru u kojoj su učestvovali protiv SRBIJE, a mi smo krivi utoliko što smo SRBI i što smo dobrodušni i lakoverni pa dolazimo u situaciju da BIRAMO MANjE zlo i izabrasmo SNS 2012. godine i usledila je velika prevara, do sada i u istoriji SVETA nezabeležena VELEIZDAJA. A svi koji su se suprotstavljali TIM ZLIKOVCIMA, a tvojim prijateljima, LIKVIDIRANI su na najbrutalniji način.
„Sanjali smo i stradali, vreme je da se probudimo“
Drago mi je da sam citiran i ZAISTA JE VREME DA SE PROBUDIMO…. samo što je smisao BUĐENjA koje ja predlažem na potpuno drugoj strani, za 180 stepeni od ovog koje ti Vučiću predlažeš.
„Naslov ovog teksta je, vrlo namerno, preuzet iz kampanje Frenklina Delana Ruzvelta, demokratskog kandidata uoči predsedničkih izbora u Americi 1933. godine.“
Ovim pokazuješ svoje velike komplekse i bolest koja te je obuzela, pobedila tvoj duh, usitnila tvoj um i jedino što znaš jeste da se pozivaš na VEOMA LOŠE SLIKOVITE PRIMERE i ljude s kojima nemaš VEZE, ni sa njihovim IDEJAMA I DELIMA. Ruzvelt se obračunao sa MAFIJOM veoma oštro i brutalno, a ti našeg AL KAPONEA i njegove mafijaše posećuješ u KLUBU PRIVREDNIK, gde su skupljeni svi oni koji su opljačkali Srbiju, a njene građane sveli na gladne LOGORAŠE. SRBIJA JE OTVORENI KONC LOGOR PO SVIM MERILIMA.
“Vrlo jednostavno – ako postoji neko na koga treba da se ugledamo (ne da se poredimo, ta ambicija bila bi nesuvisla), onda je to čovek koji je bio trideset drugi predsednik SAD i od kojeg sam naučio:
Pod jedan, da je jedina stvar koje treba da se plašimo sam strah i to je ono što mislim da je ključno za svakog ko se bavi javnim poslom, posebno politikom.“
Pa ako je iko SEJAO STRAH u ovoj državi, AUTOSTRAH, onda si to ti Aleksandre Vučiću sa čuvenim izjavama da ti NOGE KLECAJU OD STRAHA, i večiti pesimizam koji prosipaš, lažnu smirenost skrivenu u HISTERIČNOM i ekstremno SUJETNOM čoveku, ako se o čoveku uopšte radi. KOLIKO SAM SAMO PUTA NA FB napravio OBJAVE vezane za LIDERA, za STRAH, za paniku koju SEJEŠ, za obaveštavanje KRIMINALACA I MAFIJAŠA da se sklone, za curenje informacija, ….. NISMO NAIVNI I VIDIMO KAKO RADIŠ, PREKO KOGA RADIŠ, ŠTA RADIŠ,…. Samo jednu stvar da pitam, što tvoj brat kada je tako pametan i uspešan nije bio u UO Crvene Zvezde dok si bio OPOZCIJA, kako Dragica Nikolić NIJE IMALA FONDACIJU dok ste bili OPOZCIJA, zar mislite da NE ZNAMO da iza te fondacije realno CVETA KRIMINAL, fondacija SE PUNI a DONATORIMA POSLOVI CVETAJU…. mnogo je primera koji uključuju i AGENCIJU za saobraćaj i KOMITET za saobraćaj, prava PRIVATNA PREDUZEĆA za pljačku građana i privrede SRBIJE.
TI SI ČITAO nisi ni UČIO, a još manje da si NAUČIO. Ti si večiti gubitnik, koji je USPEO da dobije VLAST iako znaš vrlo dobro da IZBORE za SNS nisi dobio TI jer si bio omražen lik. I to je neoborivo lako dokazivo, a i sama SNS je radila istraživanje i jasan je bio zaključak ŠTA JE PREVAGNULO da se IZBORI DOBIJU 2012 godine.
„Sa drugom stvari koju je rekao, bar u našem, srpskom slučaju, ne mogu da se složim, a to je da je svakoj zemlji potrebno smelo i istrajno eksperimentisanje. Naime, kao narod i država eksperimentisali smo, pokušavajući da malo radimo, mnogo kukamo i tražimo da budemo plaćeni za sve ono što nismo zaradili.“
Naravno da je RUZVELT ovde bio u PRAVU, samo tvoj mozak ne može da shvati šta je on REKAO, jer si ti bukvalista. Ako nisu podmireni interesi tebe i tvoga brata Andreja i sličnih ekipa koje te prate, onda se ne mogu DOPUSTITI NI NAJBOLjI PROJEKTI PO OVU DRŽAVU, jer tvoja bolesna sujeta je grandioznih razmera.
A UPRAVO TI SI OMOGUĆIO da se broj agencija UDVOSTRUČI, umesto da se drakonski smanji, upravo ti dozvoljavaš da NEMA OTPUŠTANjA iz JAVNOG SEKTORA, upravo ti ne znaš i nisi objavio TAČAN BROJ ZAPOSLENIH po javnim preduzećima i ustanovama. I NARAVNO DELITE NEZARAĐENO JER TI TO OMOGUĆAVAŠ I NE ŽELIŠ DA SPREČIŠ, nego čak pospešuješ.
„U međuvremenu, poverovali smo u sopstvene opsene da vredimo više od onoga što je realno i niko živi ne može da nas razuveri u tome.“
TI VERUJEŠ DA VIŠE VREDIŠ NEGO ŠTO IOLE VREDIŠ, a za to je i činjenica da ne bi smeo da PRIHVATIŠ TV DUEL sa mnom, jednim MALIM OBIČNIM GRAĐANINOM NA SVE TEME U TRAJANjU OD 4 sata na RTS ili tvom omiljenom PINK TV. JA TI SVESNO NUDIM DA TE RAZUVERIM DA SI TI APSOLUTNA NIŠTARIJA, MORALNA MIZERIJA I DA NE VREDIŠ INTELEKTUALNO NIŠTA, DA TVOJE EKONOMSKO I ORGANIZACIONO ZNANjE, TVOJE IDEJE SU RAVNE NULI. I ovo je dovoljno, pa očekujem da prihvatiš TV DUEL, nakon kojeg bi morao da podneseš OSTAVKU, jer definitivno TVOJE VREME JE VREME SILE I NASILjA MEDIJSKIM PUTEM.
„Trnje u tunelu
Drugim rečima, danas, kada Srbiji predstoji usvajanje niza reformskih zakona, zakona o radu, privatizaciji, stečaju, planiranju i izgradnji, kao i set zakona koji regulišu medijsku sferu, što je svakako najsmeliji politički potez u poslednjih dvadesetak godina, ono osnovno što imam da kažem jeste nešto vrlo kratko:
Ova vlada se neće plašiti. I neće odustati. Pritom, svima onima koji će odmah povikati da im je dosta teškog života i mučenja reći ću da smo živeli bolje i mnogo bolje od onoga što smo zaslužili i zaradili. Svojom neodgovornošću, pre svega, nas političara, uspeli smo da samo u periodu od 2008. do 2012. povećamo nezaposlenost sa 14,4 na čak 26,1 odsto, kao i da povećanjem penzija i plata u javnom sektoru koje je urađeno bez ekonomske podloge i bilo kakvog racionalnog razloga podignemo nivo javnog duga sa 34,2 na 62,5 odsto bruto domaćeg proizvoda!“
REFORME kao pojam su obična floskula, TI SI SAM izjavio da nemaš projekata, a to jasno govori da si NEZNALICA i da nemaš tim, ili pak da ima ljudi koji znaju ali da im ti ne daš jer će se videti njihovo znanje i da potom njihova popularnost može da ugrozi tvoju vladavinu.
Nisu sporne bolne reforma da SE iza NjIH VIDI SVETLO, a kako nema proizvodnje, kako vidimo da je korupcija na najvišem mogućem nivou, da želiš da uništiš svaku naznaku PODIZANjA STANDARDA naroda, a te koje prozivaš NIKADA NISI NI optužio, niti procesuirao preko nadležnih državnih organa, a JASNO VIDIMO da RADIŠ SVE što je radio Boris Tadić i još gore. Vrhunac bezobrazluka je imenovanje Danice Drašković u bord direktora NIS-a i TI TO NAZIVAŠ BOLNIM REFORMAMA KOJE NAM DONOSE DOBRO. Bolne jesu jer uništavaš državni kapital, a donose DOBRO samo DANICI DRAŠKOVIĆ. Ovakvih primera je na stotine. Prema tome ovo je jedna besramna laž, da navučeš LAKOVERNE da pijenjem gorkog leka dolazi do ozdravljenja. Ali ti ne držiš LEK u rukama, NEGO OTROV. TI ZADRŽAVAŠ OTROVNI SISTEM UPRAVLjANjA JAVNIM PREDUZEĆIMA I USTANOVAMA i ODBIJAŠ RACIONALAN. EVO OBJASNI NARODU ZAŠTO NIJE IZABRAN DIREKTOR EPS-a PO KONKURSU OD PROŠLE GODINE, kako je bilo moguće da se produžava konkurs MIMO ZAKONA, zašto nisu objavljene biografije i programi svih kandidata…. LAŽEŠ.
„Srbija kao Džordan“
„Danas, možda prvi put u savremenoj srpskoj politici, imamo jasan plan za uspostavljanje stabilne ekonomije, čvrste države sa uređenim javnim finansijama“.
OVO JE FLOSKULA jer za nju ne postoji ni JEDAN JEDINI ARGUMENT, a u javnim finansijama je HAOS. Da ne kažem da si TI OMOGUĆIO oprost dugova tajkunima kroz SKUPŠTINSKI zakon o zastarevanju poreskih obaveza ali i poreza i doprinosa na plate. TI SI IMAO I U PROŠLOJ ali i ovoj VLADI VEĆINU i niko te nije sprečavao da to uradiš. NEMA NI JEDNOG POKRETANjA PROIZVODNjE, a ako planom nazivaš rasprodaju rudnika za SMEŠNU rudnu rentu, prodaju EPS koju zoveš dokapitalizacijom na prethodno UBIJENU CENU EPS za čak 4 puta, prodaju TELEKOMA koji povlači katastrofalne poteze da bi mu se cena ubila, prodaju DUNAV osiguranja…. a u javnom SEKTORU si I TI UPOSLIO SVOJU partijsku bratiju i nije došlo do smanjenja NEGO DO UVEĆANjA BROJA ONIH na državnim jaslama.
„Do tog svetla moraćemo da prođemo kroz mnogo trnja u mračnom tunelu, ali sam potpuno siguran da će na kraju mandata Vlade Srbije mnogi koji nas danas kritikuju morati da priznaju da smo uradili veliki posao za našu zemlju i za našu decu.“
Siguran sam da se TO NEĆE DESITI Aleksandre Vučiću, iz prostog razloga, jer ovaj pojam NAŠU DECU se odnosi samo NA VAŠU DECU, a ne na DECU SRBIJE, svih njenih građana, a to je velika razlika. Ti jednostavno nemaš plan, a svaki predlog koji donosi preporod i bolji standard GRAĐANA SRBIJE ti UNUŠTAVAŠ I SPREČAVAŠ da se dogodi, a takvih primera je mnogo, od poljoprivrede gde bi se bez problema mogli ostvariti godišnji veći prinosi barem 400 miliona EVRA sa svega 700 miliona EVRA KREDITA izgradnjom sistema za navodnjavanje, u EPS-u bi profit MORAO biti 300 miliona evra umesto sadašnjeg minusa od 360 miliona evra, od turizma barem 4 milijarde evra u naredne 2 godine a odbijaš projekte na tu temu,…. KOD TEBE SVAKA PRUŽENA RUKA ZA PREPOROD SRBIJE SMATRA SE LIČNIM UGROŽAVANjEM, što nema veze s mozgom. Pisao sam i o BEOGRADU NA VODI, veoma precizno i sada se SVE POTVRĐUJE jer je preduslov da se izmesti železnička stanica u PROKOP i najmanje 18 meseci a realno barem 2 godine I TO AKO RADE KINEZI.
„Oni koji to ne razumeju neka pogledaju kratki film koji je, svojevremeno, da bi motivisao ljude da pokušavaju, napravio Majkl Džordan, najveći košarkaš svih vremena. Srbija je kao Džordan. Bezbroj puta je promašivala, ali uveren sam da posle mnogo teških mera, kao posle njegovih napornih treninga, dolazi do neslućenih uspeha. Inače, ceo film o Džordanu je sastavljen od snimaka njegovih promašaja, uz vrlo kratku poruku – da li znaš koliko puta treba da probaš i koliko puta da promašiš da bi postao Majkl Džordan?“
OVO JE SADA ČISTI dokaz da si u istom autorskom tekstu pobrkao BABE I ŽABE, jer koliko pre nekoliko pasusa navodiš primer RUZVELTA s kojim se ne slažeš da SRBIJA, pa da ponovim tu rečenicu „Sa drugom stvari koju je rekao, bar u našem, srpskom slučaju, ne mogu da se složim, a to je da je svakoj zemlji potrebno smelo i istrajno eksperimentisanje.“.
Pa ako sada uporedite vidite da se Aleksandar Vučić u istom tekstu na dva mesta potpuno demantuje, demantuje samog sebe, računajući da će se svako naći u nekoj rečenici, a da u SRBIJI NEMA PAMETNIH koji će te DVE REČENICE povezati i pokazati kakav je on MANIPULANT.
„Pritom, da ponovo budemo načisto. Nemamo ni tu vrstu džordanovske ambicije da budemo najbolji ili najveći, bez obzira na broj promašaja.
Nemamo ni vremena za to. Ako promašimo ovaj put, u ovom mandatu, ja neću samo završiti na klupi, nego ću morati zauvek, oslobođen i sujete i patetike, da napustim politički teren.“
Eliot Istinić

Analiza Vučićevog autorskog teksta (2) 

Ako Vučić nastavi…

senkaA sigurno ako ovako nastaviš, A NEMA NI JEDNOG RAZLOGA NI NAZNAKE DA NEĆEŠ, siguran sam da ti sledi dugogodišnja ROBIJA, jer to što planiraš sa prodajom EPS, TELEKOM SRBIJA, DUNAV osiguranja, zemljišta po SRBIJI, RUDNIKA po celoj Srbiji je ZLOČIN koji mora da SE KAZNI DRAKONSKOM KAZNOM. Povlačenje NEĆE BITI MOGUĆE, krenuo si da igraš igru i utakmicu ŽIVOTA I SMRTI, a ne razvoja SRBIJE, prema tome od RAZVOJA NEĆE BITI NIŠTA i ostaje ti samo jedan IZBOR. Okružio si se poltronima i idiotima bez znanja i ISKUSTVA, na ekonomskom planu promovišeš vrednosti neoliberalnog kapitalizma koji je pukao po svim šavovima i koji ne mogu dati pozitivan efekat.
Ukoliko ne napraviš SALTO MORTALE i ne vratiš se, siguran sam da će ti jednoga dana USLEDITI JAVNO SUĐENjE i siguran sam SMRTNA KAZNA PRED KAMERAMA, iako je ona malo za ZLOČIN IZDAJE KOSOVA I METOHIJE pored drugih ekonomskih ZLOČINA.
„Biće to i moj, lični poraz, u poslu u kojem nema ničeg ličnog. Zato je ovde, prosto, reč o nasušnoj potrebi jedne zemlje da bar proba da se promeni.“
Iz same tvoje izjave IZVIRE PESIMIZAM, jer onaj ko je siguran u svoje znanje i projekte, onaj ko zna koliko vredi, ON NIKADA NE SUMNjA U USPEH, a ti već nekoliko rečenica PRAVIŠ ODSTUPNICU, jer si za nju i postavljen, a ne da VRATIŠ NARODU I DRŽAVI OPLjAČKANO od strane TAJKUNA i političke MAFIJE koju si zaštitio. I misliš sada i NAJAVLjUJEŠ nam ovim rečenicama na to da si eto pokušao i nisi USPEO i povlačiš se. E, PA NEĆE MOĆI, ako i pobegneš sa suđenja, posle OSLOBOĐENjA SRBIJE uslediće potraga, dovođenje u SRBIJU tebe kao AJHMANA, jer tvoj zločin NAD SRBIJOM I ZLOČIN koji je uradio Boris Tadić je ZLOČIN RAVAN AJHMANOVOM, a za to se zna kazna. MA GDE SE KRILI I MA GDE VAS DEVENPORT POKUŠAO SAKRITI. Jer ti ne želiš očigledno da se boriš za SRBIJU i da se ona preporodi. To se vidi i iz PORESKE POLITIKE KOJU SI USVOJIO I PROMOVIŠEŠ.
„Da pokuša da izađe iz začaranog kruga u kome se našla. Da se pokrene i da konačno prestane da se plaši tog pokretanja. I jasno je da to nije lako, kao što je i jasno da su ljudi ovde i umorni, i konstantno depresivni, i sluđeni, i da im je u glavi češće „dosta mi je svega“ od bilo kakve želje za promenom.“
PA TI SI DOBIO TU PRILIKU KOJU NISI ISKORISTIO, tj u stvari tu priliku TI JE NAPRAVILA JORGOVANKA TABAKOVIĆ I TOMISLAV NIKOLIĆ, jer što se tiče TEBE, jasno govori i broj lajkova na FB koje si IMAO UOČI IZOBRA 2012 godine, nisi imao ni 1500 LAJKOVA i PRIJATELjA. Ti si tu energiju SAHRANIO I UNIŠTIO, ali Srbija je FENIKS i ona će se dići iz PEPELA A U PEPEO POSLATI SVE ONE KOJI SU OD NjE PEPEO PRAVILI.
„Uvek drugi kriv“
„Šta da se radi, takva nam je Srbija danas. Zemlja svakakve prošlosti i teških navika i zemlja koju najviše volimo. Večno podeljena na dva, do kraja nedefinisana, tabora, čiji se članovi vrte na nekom čudnom ringišpilu, čije je kretanje teško razumeti i još teže predvideti, ali koji svima omogućava da danas kod iste stvari budu „protiv“, a sutra, opet kod iste stvari, „za“, a da pritom nikako ne odstupe od svog osnovnog prava da, u oba slučaja, baš oni, jedini budu – u pravu.
Da, da ne zaboravim, i našu potrebu da uvek neko drugi bude kriv; i potrebu da onoga koji iskače vratimo u istu ravan; i stalnu želju za uravnilovkom u nemanju – ako nemam ja, ne možeš ni ti da imaš – i želju da što manje radimo; i da sve završimo na neku foru; da ne ustajemo za posao od trista evra… i na kraju, još jednom, onu najveću, konstantnu potrebu da ništa od toga ne promenimo. Nikada!“
ZATO SI IZABRAN TI NA IZBORIMA 2014, kada si DOBIO natpolovičnu većinu SAM, a to što si NESPOSOBAN i što si uključio sve u VLADU GOVORI O TEBI.
NARODU, ALEKSANDRE VUČIĆU, nije ŽAO ZBOG MALO, NEGO ZBOG NEPRAVO. I na tom polju nisi ništa uradio, u SRBIJI postoji samo institucija PRITVORA ali ne i ZATVORA, iako si upozoren i dostavljeni su ti LIČNO dokazi o prodaji ZEMLJE HRVATIMA I VATIKANU u Vojvodini, iako imaš sve dokaze ko je MILjKO RADISAVLjEVIĆ i ko je ZAGORKA DOLOVAC, imaš dokaze o VELjOVIĆU, nisi NIŠTA PREDUZEO po tom pitanju kao ni za bilo šta drugo, a videlo se kako se reagovalo za AGROBANKU, za GALENIKU, za EPS, i druge bezbrojne pljačke Srbije. Prema tome PAMETNE NE MOŽEŠ DA FARBAŠ, možeš samo da farbaš LUDE ili ULIZICE.
„A ako se neko drzne, ako proba, pokuša, krene… onda se ringišpil zavrti i oni koji su bili za reforme odjednom budu protiv; oni koji su bili za zakone uglas viču kako su zakoni loši; zastupnici prava poslodavaca postanu zastupnici prava sindikata; levičari postanu desničari, desničari pređu u levicu; intelektualci mašu pesnicom; radnici odbijaju da rade…“
A odbio si da promeniš i zakon o PREDUZEĆIMA, da skotovima koji su ostali dužni radnicima, komitentima, državi ZABRANIŠ da ikada više budu potpisnici u bilo kom preduzeću, da imaju svoje preduzeće ili da rade u preduzeću ili ustanovi koje se direktno ili indirektno finansiraju iz BUDžETA SVE JE DETALjNO PRDLOŽENO, uključujući i metodologiju i operativne mere, svaka aktivnost je tu, rokovi u kojima se sve sprovodi, ali UZALUD dok je u SRBIJI OTVORENI KONC LOGOR I FAŠIZAM koji je uveo Boris Tadić a ti samo USAVRŠIO. ODBIO SI DA PROMENIŠ NAČIN UPRAVLJANJA JAVNIM PREDUZEĆIMA I DRŽAVNIM KAPITALOM. Odbili ste da u pravosuđu u širem SMISLU kako sam opisao išta uradite, pa čak ni MERILA za vrednovanje rada sudija i tužilaca NISTE URADILI, niti ujednačenu sudsku praksu, predmeti se sporo rešavaju, TUŽILACA je drakonski manjak, prevare od 50.000 i više evra se smatraju u ovoj državi NEBITNIM i ne reaguju tužioci po njima već se čeka zastarevanje, APELACIONI SUDOVI PONIŠTAVAJU ODLUKE SUDIJA KOJE ŠALjU U ZATVOR ONE KRIMINALCE koji su falsifikovali dokumentaciju i na osnovu nje napravili PORESKO OSLOBAĐANjE VOLŠEBNIM TUMAČENjEM da UTAJU NISU NAPRAVI KORIŠĆENjEM ZVANIČNIH DOKUMENTA kao da su je tako mogli napraviti. Desetine je takvih KRIMINALACA OSLOBOĐENO. Prvo i osnovno jeste PRAVNA DRŽAVA se mora napraviti a to može da se uredi u roku od SAMO 3-6 MESECI i ni dana više.
„I jedini koji u svemu tome ostane napušten, ojađen i kriv jeste upravo onaj ko je nešto pokušao. Kako si se usudio?! – viče mu, složno, Srbija.
Oni koji se sukobe sa srpskim mentalitetom, navikama i taborima uvek su bili osuđeni na propast. To kolo i taj začarani krug, jednom zauvek, moramo da prekinemo. Da pobedimo sebe kako bismo imali šansu, kakvu-takvu.“
JA TO LEPO KAŽEM, onaj ko nije spreman za AKCIJU I DA SEČE, UVEK TUPI. Pa tu si postavljen da IZVEDEŠ BRZU I EFIKASNU AKCIJU a ne da praviš ŽALOPOJKE o SEBI KAKO TE ETO NAROD NE VOLI A TI ŽELIŠ SRBIJI DOBRO. Pa uradi NEŠTO ZA SRBIJU DOBRO. Ali znam, da ti to nisi u STANjU DA URADIŠ i čeka te loša SUDBINA.
„Setim se kada mi je najteže, kada, recimo, čitam liberalne mislioce koji se, samo da bi bili protiv, vraćaju marksističkim korenima, ili kada vidim kako nekadašnji zagovornici reformi pričaju kako reforme treba odložiti do nekog povoljnijeg trenutka… e, tada se setim, da sam na izborima pobedio baš zato što sam obećao reforme, i akciju, i promene.”
A šta ti uopšte znaš o MARKSU i ekonomiji šta znaš uopšte o KEJNZU, a šta o neoliberalnom kapitalizmu koji je pukao po svim šavovima. SAMO DRŽAVNI INTERVENCIONIZAM može spasiti državu. I to sam više nego jasno opisao u svojim objavama na FB.
TI NISI OBEĆAO NIŠTA, a ja sam PROMOVISAO REZ, REZ o kome si ti pričao tj KOPIRAO ali NE ZNAŠ KAKO, RadEkonomijaZakon, a tvoje AKCIJA mi liči na klasičnu FILMSKU PRIČU I MARKETING kada se ponavlja ISTA PRIČA dok ne bude progutana. REFORME same po sebi bez objašnjenja ŠTA JE TO REFORMA ne znače NIŠTA. U ovoj DRŽAVI SU ZAŠTIĆENI NERADNICI, BITANGE, NEZNALICE, POLITIČARI koji su sve prethodno nabrojano, ONI KOJI NE PLAĆAJU POREZE su biznismeni godine ili savetnici predsednika REPUBLIKE SRBIJE za privredu i ekonomiju. TO SU MERILA VREDNOSTI ZA KOJE SE ZALAŽETE i KOJE SPROVODITE.
„I da je gotovo polovina onih koji su izašli na izbore reklo „da“ baš tom planu i tom pozivu.“
Eliot Istinić

Analiza Vučićevog autorskog teksta (3) 

Za šta su ljudi glasali…

5 - 2GLASALI SU LjUDI DA DOBIJU POSAO, A NE PRODAJU KOSOVA I STUBOVA I RUDA SRBIJE, glasali su i za to da budu ZAŠTIĆENI od TRULIH TAJKUNA ali i normalni poslodavci da budu zaštićeni od loših radnika bitangi i neradnika. A vidimo da su zaštićeni baš ti tajkuni i baš ti radnici bitange i neradnici.
„To predstavlja, bar za mene, i svojevrsnu obavezu.
Najpre da kažem, veoma jasno, da smo za sve što nam se dogodilo u najvećoj meri sami krivi i da nema nikakvih zavera, belosvetskih zavrzlama, vanzemaljaca, vatikansko-pravoslavno-budističko-cionističko-šamanskih urota, predskazanja, uroka…“
TI SI ONDA JEDNA OBIČNA BUDALETINA, PLAĆENIK I VELEIZDAJNIK kakvog svet nije video u ISTORIJI ČOVEČANSTVA i spram tebe je KVISLING sinonim za RODOLjUBLjE, PATRIOTIZAM, ČAST, ETIKU, MORAL, POŠTENjE,….
Drugi put u istom tekstu se vraćaš na tu temu i moram da ponovim, da ZAVERA POSTOJI i DA SU JE OPISALI SKOTE JEDAN VELEIZDAJNIČKI u svojim knjigama. Mi smo krivi ŠTO VAS TRPIMO i što smo toliko stradali da NEMAMO VIŠE NI GAVRILA NI STEVANA SINĐELIĆA NI MILOŠA OBILIĆA.
„Mnogo je prostije od toga, i to toliko da mi je neki put i samom žao. Što bar vanzemaljaca nema, kao opravdanja. Za sve nas.“
Ti praviš SPRDNjU sa sopstvenim NARODOM, IZVRĆEŠ GA RUGLU, VELEIZDAJNIČE, o kakvim vanzemaljcima pričaš, kakva LUPETNjA ti prosipaš. Dok ti je žena KSENIJA BILA NA SAMRTI I BOLESNA TI JE OSTAVLjAŠ I KURVAŠ SE I PRAVIŠ DECU, KOJOJ ETO NI BOG NE DA DA DOĐU NA SVET, JER JE JEDNO ZLO PREVIŠE U VIDU TEBE. Sram te bilo BITANGO JEDNA NEPISMENA.
NISU NAMA KRIVI VANZEMALjCI NEGO NEPISMENOST NARODA, NEUKOST, PODANIČKO ULIZIČKI MENTALITET KOJI JE U STANjU DA TRPI I JEDAN DAN VIŠE NA VLASTI TAKO POGUBNU VLAST KOJA NE ŽELI DA SPREČI SIVU EKONOMIJU, NEGO PROMOVIŠE EKONOMISTE KOJI ODVALjUJU GLUPOSTI kako povećanje poreza ne utiče na SIVU EKONOMIJU, izjava ravna izjavi da METASTAZIRANjE KANCERA U ORGANIZMU ne utiče na zdravstveno stanje čoveka i ne može dovesti do njegove smrti. TO SU NEOPEVANE BUDALE I PLAĆENICI.
„Ali nema. Ima nečeg drugog.
U Srbiji se, na primer, nedeljno radi devet sati manje nego u Evropi. Kada se to pomnoži sa brojem nedelja – godišnje radimo puna dva meseca manje nego Evropljani.
Pljeskavice i putevi
U Srbiji, pored toga, gubimo najmanje nekoliko stotina miliona evra godišnje zbog sive ekonomije. A kada smo poslednji put, uzimajući pljeskavicu na kiosku, tražili fiskalni račun? A posle takvog, našeg nemara pitamo se gde su nam putevi, pruge, škole i bolnice.“
ZA OVO NISU KRIVI GRAĐANI NEGO PORESKA UPRAVA KOJA JE POD TVOJOM KONTROLOM od 2012 GODINE i za to ne optužuj građane, a imaš u PORESKOJ upravi 7000 zaposlenih a samo 700 inspektora. POREZI SU OGROMNI I NEIZDRŽIVI, tvoji KOLjAČI PRIVREDE NA LOKALU UNIŠTAVAJU SVE ŠTO RADI a one koji ne plaćaju NIŠTA NI NE GLEDAJU NITI TAKVI BILO KAKAV POREZ PLAĆAJU. I to sam obrazložio i detaljno pisao i POSTOJI REŠENjE, a ne u SKOTOVIMA NEPISMENIM koji su SAVETNICI MINISTRA ZA FINANSIJE ALI I MNOGIH DRUGIH.
EVO POZIVAM TEBE SA NAJJAČIM SASTAVOM ILI SAMOSTALNO NA TV DUEL NA SVE TEME BITNE ZA DRŽAVU U TRAJANjU OD 4 SATA da se građani UVERE da ima ALTERNATIVA da je tvoj PUT POGUBAN, da su glasali jer NISU IMALI PRILIKE DA ČUJU DRUGAČIJE U DUELU, da ne gostuješ više SAM ili sa poltronima, da POKAŽEM ŠUPLjINU I ISPRAZNOST TVOJE PRIČE.
„U Srbiji, kako smo se ponašali prema sopstvenoj zemlji i prema sopstvenom dobru, koliko smo malo radili, a koliko smo lagali, i sebe i druge, nismo ni tako loše prošli.
Zdravstvo nam je na poslednjem mestu u Evropi, prosveta tu negde, infrastrukture nema, privrede takođe…“
„A mi smo još tu. Kako – niko ne zna. Kao što se ne zna ni koliko bismo još izdržali da nastavimo po starom. Ipak, od predviđanja i prognoziranja kliničke ili stvarne smrti draži su mi život i budućnost.
Taj deo obaveze koju su mi ti izbori doneli jeste da, pošto otvoreno kažem gde smo i šta smo, probam, zajedno sa svojim kolegama, to i da promenim. I da to probam po svaku cenu i uz svaki otpor. Uzgred, u srpskoj istoriji je poznato da je svakoj dobroj i zdravoj meri pružan najveći otpor, a da su najviše i najjače pozdravljene odluke bile najlošije i najštetnije za naš narod.
Srbija, jednostavno, mora da počne da radi. I neka se buni ko god hoće, svaku raspravu ću i lično da podržim, ali od jedne stvari neću da odstupim, jer mi je to i pravo i dužnost.“
„Rad i samo rad“
OVO SI ISKOPIRAO OD MENE ALI NEMA VEZE, OVO PODRŽAVAM, ALI RADA NE MOŽE BITI BEZ PROIZVODNjE I INVESTICIJA!!!
„Neću odstupiti od reformi i od zakona kojima je rad upravo i svrha.
Oni treba da omoguće brže i lakše zapošljavanje (nova radna mesta), treba da podstaknu investicije (nova radna mesta), da pokrenu privredu (opet nova radna mesta), da suzbiju sivu ekonomiju (još jednom: NOVA RADNA MESTA!).“
ONDA TI O SIVOJ EKONOMIJI NEMAŠ POJMA NITI ŽELIŠ DA JE SUZBIJEŠ, a u sivoj EKONOMIJI LEŽE MILIJARDE EVRA koje dopuštaš da se pljačkaju, dok se fokus baca na MANjE BITNE NESREĆNIKE PO PIJACAMA I ULICAMA, dotle tajkuni PROLAZE SA ŠLEPERIMA.
„I uopšte ne tvrdim da je svaka od mera koje smo predvideli za oporavak zemlje i njene ekonomije najbolja na svetu.“
Prvo to nisu MERE, to je PAPAZJANIJA, RASULO, BEZUMLjE,…..
I JASNO sam napisao SETOVE PITANjA na koje moramo DOBITI ODGOVORE iako ih je i NEDELjNIK AFERA OBJAVILA IAKO IH UPORNO TRAŽIM jer su ONI POČETAK POČETKA PREPORODA SRBIJE I BEZ TIH ODGOVORA JASNIH I VIDLjIVIH NARODU, NEMA NAMA NAPRETKA.
„Tvrdim samo da su neophodne. I da su samo prve od mnogih koje moramo da preduzmemo.
I da sve imaju samo jedan cilj. Da ljudi u Srbiji rade.“
DA LjUDI U SRBIJI TREBAJU I MORAJU DA RADE. ali TVOJE MERE SU SVESNO POGUBNE MERE KOJE DOBRA DONETI NE MOGU GRAĐANIMA NI DRŽAVI I TO SE VIDI IZ AVIONA.
„A to – rad – je, naročito ako shvatimo da nema drugih krivaca, jedini način da nam i zaista bude bolje.“
SVE ZAVISI OD NAS I ISKLjUČIVO NAS, pod uslovom da TI I SVI MINISTRI NE IDETE KOD DEVENPORTA po stav i da vam stranci KROJE JUŽNI TOK, i kompletnu EKONOMSKU POLITIKU, PORESKU POLITIKU.
SVAKO NORMALAN BI IMAO ZA CILj ako vodi Srbiju da LjUDIMA BUDE BOLjE, da se PRIVREDA POKRENE, jer bez pokretanja PRIVREDE NEMA napretka. A NEMA POKRETANjA PRIVREDE NITI ĆE BITI, jer ne postoje čak NI NAZNAKE. Odbili ste prijatelje KINEZE za kanal MORAVA, odbili ste prijatelje KINEZE za RUDNIKE LITIJUMA, ZLATA,… u Srbiji, odbili ste ih i da po ekstra povoljnim uslovima urade sve autoputeve, odbili ste i RUSE za sve što su NUDILI, jer za vas EU nema alternativu, a samo SAMOUBICE U SVOJIM GLAVAMA NEMAJU ALTERNATIVU
„Rad mora da bude naša glavna ideologija, osnova naše vere, naš glavni zalog za svaku i svačiju budućnost. Rad mora da bude naš poslednji eksperiment i poslednji pokušaj!“
NAŠA VERA JE PRAVOSLAVNA, a rad je RAD, nepismeni i BEZOBRANI lažove i plaćeniče. RAD I RADNE NAVIKE SE PROMOVIŠU S VRHA DRŽAVE, a TOGA NEMA, po lokalnim samoupravama ste postavili TEŠKE PREVARANTE, KRIMINALCE ili NESPOSOBNE LIKOVE, pa i one KOJI DRŽE NOVAC U BANCI I GLUME POŠTENjE a banka im ISPLAĆUJE PROCENAT OD KAMATE NA DESETINE MILIONA EVRA koje drže u DINARIMA. Šta ste uradili konkretno u SRBIJI, BEOGRADU, NOVOM SADU I NIŠU GDE VLADATE, AMA BAŠ NIŠTA, ALI BAŠ NIŠTA PAMETNO NISTE URADILI NITI VIDLjIVO.
„Mi, građani Srbije, moramo da prestanemo da sanjamo da ćemo ako ne budemo umeli da radimo, umeti nešto drugo.
Stradali smo sanjajući takve snove i sada je red da se probudimo. I da naučimo da radimo.
I zato, na kraju, ovaj prilog raspravama o reformama i reformskim zakonima završavam onim čime je ova vlada i dobila mandat na izborima:
Reforme odmah!
Zakoni odmah!
Rad odmah!“
A JA SAM UVEK TVRDIO, RAD, EKONOMIJA I ZAKON, REZ.
„I neka se niko ne nada da ću od toga da odustanem. A svaku raspravu ću, ponavljam, da podržim, čak i onu čija me dokonost nervira.“
„Ali vremena za gubljenje više nemamo.“
„Antrfile: Dobili smo istinsku podršku iz sveta
Mi Srbi dobili smo podršku i nakon mnogo godina istinsko i iskreno poštovanje iz sveta, od Merkelove, Valsa, Ponte, Fajmana, Orbana, Putina i mnogih drugih, ne zato što misle i cene našu doslednost u provođenju loših navika i politike istog, već zato što se i oni nadaju našem uspehu, promeni svesti kod nas Srba, većoj marljivosti i odgovornosti, a ja sam siguran da Srbija želi, može i hoće da očuva i takve odnose, ali i sebe da menja. Snažno i hrabro.“
VI STE IZDALI SRBIJU I TU SE NE RADI NI O KAKVOM POŠTOVANjU ALEKSANDRE VUČIĆU, nego njihovom PRODORU NA ISTOK , KA RUSIJI, a SRBIJA JE JEDNA ZEMLjA KOJU MORAJU DA RASTURE DO KRAJA kako u tom POHODU KOJI SLEDI NE BI DOBILI UDARAC S LEĐA I U STOMAK.
POLITIKA KOJA NAS VODI U NATO PAKT SVAKIM DANOM SVE VIŠE I VIŠE, i POLITIKA KOJU PROSIPAŠ O NEUTRALNOSTI UZ ODLIČNE ODNOSE SA RUSIJOM JE ŠIZOFRENA I NEMOGUĆA, NE MOŽE NATO I RUSIJA, NE MOŽE EU I BESCARINSKI IZVOZ SA RUSIJOM KOJI JE KLjUČNI RAZLOG DOLASKA INVESTITORA IZ SVETA U SRBIJU. PROČITAJ MALO ŠTA PIŠEM ŠTA SAM NAPISAO KONKRETNO, MNOGO VIŠE NEGO ŠTO SI TI NA TEMU EKONOMIJE I ORGANIZACIJE IKADA PROČITAO., A KAMOLI DA ZNAŠ. I ja sam vaspitan da budem RODOLjUB I PATRIOTA, A NE POSLUŠNIK, JA IMAM VIZIJU I VODI ME IDEJA, A ZA RAZLIKU OD TEBE KOJI VIZIJU NEMAŠ, PA MORAŠ UMESTO VIZIJE DA SPROVODIŠ NALOGE SA ZAPADA.
Merkelova, Vals, Ponte i Fajman se raduju USPEHU SRBIJE kao HODžA PRASETU U TEHERANU.
Eliot Istinić

1 коментар: