недеља, 21. децембар 2014.

O NACIONALNOM PITANJU, JEZIKU I PRAVIMA NACIONLANIH MANJINA


BRAT JE MIO KOJE VERE BIO, SAMO NEK JE SRBIN. 
Mi smo napravili grešku i UMESTO DA SE NAŠE NACIONALNO PITANJE REŠAVA PREKO NACIJE, mi smo ga sveli NA VERU I VERSKO PITANJE. 
Srbi pravoslavci, Srbi katolici i Srbi muhamedanci, a onda smo doživeli da nastanu crnogorci, bošnjaci, hrvati u ovolikom broju, PA SMO ČAK dopustili da svojataju NAŠ jezik iako MOŽEMO DA IM ZAKONSKI ZABRANIMO kao Nemci Austrijancima što nisu dopustili da proglase Austrijski jezik. 

MRŽNJA SPUTAVA, UM NIJE ČIST I BISTAR, NE MOŽE SE IZVUĆI MAKSIMUM NI POSTIĆI USPEH MRŽNJOM.

Nepismenost je velika i neobrazovanje, TOLERANCIJA ne postoji jer je princip HAJDE DA SE DOGOVORIMO KAKO JA KAŽEM, a to ne ide, pogotovo ako nema argumenata. 

Kada su mišljenja različita, niko nikoga ne sluša, kreću uvrede, prozivanja, prave se uske grupe, ljudi nasedaju i veruju, a to i jeste cilj ONIH KOJI SU NAS DOVELI U OVU SITUACIJU da budemo usitnjeni, da se gložimo, a prostor se pruža bagri, onda se ubacuju provokatori koji imaju zadatak da tu grupu, stranku, udruženje diskvalifikuju glupostima, a u državi je deceniju propagirani ANTISRPSTVO, pa nam u školama prodaju HRVATSKE udžbenike, NVO se i dalje finansiraju od naših neprijatelja, A OVAJ SISTEM JE USTROJEN TAKO DA SE NE MOŽE MIRNO PROMENITI jer u ovakvom sistemu SE KRADE I UNIŠTAVA BEZOČNO, a gologuzani koji ulaze u politiku to neće da promene, jer se uvek sećaju kako su bili gladni, pa grabe, grabe, toliko da oni koji su STAVRNO GLADNI I DALJE GLADUJU ILI UMIRU.
TOLERANCIJOM, VEROM, TO SE MOŽE LAKO PROMENITI AKO SE ISKRENO ŽELI.

Tajna USPEHA jeste u POSTOJANOSTI NAMERE.
U ono što VERUJEŠ, to i postoji.
Život bez PRINCIPA JE BROD BEZ KORMILARA.


O JEZIKU I PRAVIMA NACIONLANIH MANJINA
Svi moraju imati ista prava kao i SRBI, ali ne mogu da imaju NI JEDNO PRAVO VIŠE OD SRBA.
MAĐARI NA SEVERU SRBIJE NE ZNAJU SRPSKI, a da dotična persona od OMBUDSMANA u Vojvodini zna, HRVATSKI JEZIK JE IZMIŠLJEN PO POLITIČKOJ LINIJI OD SRPSKOG JEZIKA. 
Tako su Austrijanci probali da proglase AUSTRIJSKI JEZIK ali im Nemačka NA NAUČNOJ OSNOVI TO NIJE DOPUSTILA. I to bi Srbija morala NA NAUČNOJ OSNOVI DA URADI SA IZMIŠLJENIM JEZICIMA HRVATSKIM, CRNOGORSKIM, BOŠNJAČKIM. 

I ta fora sa promovisanjem ljudskih prava PREKO JEZIKA je IDIOTIZAM, jer je to ZLOUPOTREBA PRAVA. 

Osnovno pravilo je da SVAKO MORA U MATIČNOJ DRŽAVI DA GOVORI NJEN SLUŽBENI JEZIK, pa tek onda o drugim stvarima da pričamo. 

PA POGLEDAJTE ONE NA KOJE SE UGLEDATE KADA NAM PRODAJETE PRIČU O EU, na primer NEMAČKU, AUSTRIJU, ENGLESKU, FRANCUSKU... 
Da li tamo možete da budete BEZ ZNANJA SLUŽBENOG JEZIKA? 
KAKO JE U USA?
Kako niste tražili da deca mađarske nacionalnosti na severu VOJVODINE NAUČE SRPSKI I MORAJU DA ZNAJU SRPSKI JEZIK, 
kao što je NORMALNO DA DECA U MAĐARSKOJ SRPSKE NACIONALNOSTI MORAJU DA ZNAJU MAĐARSKI JEZIK.
OVO JE SRBIJA A NE MAĐARSKA ILI HRVATSKA i sa svojim ponašanjem i iritiranjem samo pravite bespotrebno ZLU KRV među ljudima. JAVILI STE SE KADA JE STAVLJENO SLUŽBENO PISMO ĆIRILICA na autobuse u Novom Sadu, A NISTE SE JAVILI DOK JE BILA SAMO LATINICA. SRAM VAS BILO, ANIKO MUŠKINJA HAJNRIH.

Нема коментара:

Постави коментар